VIDA Estates

VIDA ESTATES е проект, чиято идея е да представи различни тероарни особености от Централна и Източна Европа. Винените експерти на VIDA Wine & Spirits се стремят постоянно да откриват изключителни вина, които отговарят на принципите на VIDA за изчистен вкусов профил и минимална човешка намеса с устойчиви практики и методи, които не замърсяват природата. Всяко вино носи духа и традициите на своя регион.

Винарските изби, които са включени в проекта, са:

  • Виа Верде – Долината на река Струма, Югозападна България. Млад винен проект, който има за фокус пълноценния начин на живот. Всяка част от винопроизводството им е в баланс с природата. Развиват местните сортове, за да могат да покажат тяхната чиста сортова изява.
  • Боровица – Eмблематична винарна в подножието на Белоградчишките скали. Регион с дълга история на винопроизводство, благоприятстван от хладен въздух от планината и почви, съставени от минерали и желязо. Температурните амплитуди между ден и нощ позволяват на гроздето да си почине през хладните нощи и да развие интензивен ароматен профил, запазвайки свежестта си. Насажденията в лозе „Липица“ са 50-60-годишни и имат отлично разположение – близо до река Дунав.
  • Манастира – Българска изба, известна със своите плътни червени вина, които задължително отлежават в дъбови бъчви преди излизане на пазара. Намира се в с. Лесичево, в дълбока долина обградена от склоновете на Средна гора. Името на винарната произлиза от манастир с чудотворна икона, който се е намирал в региона, но е бил изгорен от турците. Така всяко вино носи духа на българските история и традиции, сериите носят имената Тракия, Ибър, Илая и т.н.
  • Салла Естейт – с. Блъсково, Провадия; на 60 км. от Варна. Избата се намира на древна тракийска земя, на която през IV век пр.Хр. са се организирали тържища за вино. Интересен факт е, че до винарната се намира конната база. В нея се отглежда една от най-старите породи коне в Европа – Липицанер.
  • Domeniile Averesti – Винарната се намира в Североизточна Румъния, в регион Huşi, който има хилядолетна история. Лозята са облагодетелствани от висока надморска височина, хладен климат и киселинната гориста почва. Фокусът в производството е върху стари ароматни местни сортове.
  • Kristancic – Избата се намира в Западна Словения, с. Медана, регион Горишка Бърда, на границата с Италия. Във всяка стъпка от винопроизводството се наблюдава природата, следва се цикъла на живота. Интересен факт е, че във винарната свободно живеят красиви пауни.

Продукти на VIDA Estates

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!