Винарска Изба Златен Рожен

Златен Рожен

Правенето на вино не е просто занаят. То е изкуство за ценители, в което всичко започва и свършва с любовта.

Винарска изба Златен Рожен е разположена в близост до село Капатово на 20 км южно от град Сандански. Избата представлява модерен комплекс със завършен цикъл на производство, със съоръжения за контрол на всички процеси на винификация, съзряване, стабилизация и бутилиране на вината. В сортовата структура на лозовия масив доминиращи са сортовете Мерло, Каберне, Сира, типичните за региона Мелник 55, Мелнишки рубин и емблематичният за района от дълбока древност Широка мелнишка лоза.

От 2017 г. винарска изба Златен Рожен разшири своите масиви с първокласни лозови насаждения. Златен Рожен произвежда вискокачествени бутикови вина с отлично изразени сортови аромати, зрели танини и мека свежест.

Историята на нашата елитна изба започна със засаждането на лозята ни в землището на село Капатово, местността Костов андък.

Класическият образ на българското винарство векове наред е бил представян именно от старото мелнишко вино, добивано от местния сорт – Широката мелнишка лоза. Това вино е било показна привилегия на трапезите в замъците на венецианските дожове, испанските херцози и френските графове. Интересен е фактът, че опитите да бъде пренесена и култивирана Широката мелнишка лоза в други райони винаги са завършвали неуспешно.

Страстта към виното е това, което най-добре описва винарска изба Златен Рожен. Винарната e синоним на високо качество. По тази причина постоянно се стремим да усъвършенстване вкуса и ароматите на виното. Брандираме само автентичните вина, които отразяват характера на тероара и неговата пъстра палитра от вкусове и цветове.

Лозов масив

За по-малко от четири години създадохме лозов масив от 180 дка, а от август 2017 г. вече притежаваме 800 декара първокласни лозови насаждения от които произвеждаме висококачествени бутикови вина с отлично изразени сортови аромати, зрели танини и мека свежест.

Широка Мелнишка лоза

Виното, добито от този сорт, притежава редки биологични свойства за стареене и отлежаване – колкото по-дълго отлежава, толкова по-силно се развива неговият букет от рубинена тъмнота, тънък аромат, блага тръпчивост и плътност.

Производство

Използвайки традициите във винарството в комбинация с изключителния тероар, даващ така специфичните за района аромати и вкусове, ние предлагаме качествени, атрактивни и запомнящи се вина, които отговарят на растящите изисквания на любителите на хубавото българско вино.

Винарска изба Златен Рожен е вашия начин да почувствате духа и традициите на Мелнишкия винарски край, претворени от нас с много любов и умения в едно съвременно производство на богат асортимент от вина, отговарящо на новите тенденции и технологии във винопроизводството. Стремежът на нашия екип e да съхраним традиционния за региона винарски стил, като същевременно постоянно усъвършенстваме качеството на напитките и създаваме висококачествени бутикови вина.

Продукти на Златен Рожен

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!