Към блога

Винени сортове

Пътешествие около света на виното

Вината имат уникалната способност да ни отведат на пътешествие из различни култури и тероари, като пренасят вкусовете и ароматите на далечни земи. В тази статия ще ви пренесем в необятно пътеществие около света на виното, а в нашия онлайн магазин VIDA Wine and Spirits Boutique, вие ще откриете неподражаемо разнообразие от вносни вина от цял свят. От класическите етикети на Стария свят до иновативните вкусове на Новия свят, нашата колекция представя различни региони и изби, които се отличават с великолепие и качество.

 

В асортимента ни има разнообразие от вносни вина от някои от най-известните винени региони и дестинации по света. Започвайки от Европа, ще намерите изтънчени френски вина, които съчетават елегантност и традиция. Можете да разгледате френските вина на нашия сайт.

 

Италианските етикети ще ви пленят със своите богати аромати и автентични вкусове. Австрийските вина, особено от известните винени райони като Вахау, Камптал, Карнунт, Бургенланд и Щирия, ще ви предложат неповторими изживявания от света на австрийското винопроизводство.

 

Но вълнуващото пътешествие не спира само в Европа. От Новия свят, ние внасяме великолепни вина от Нова Зеландия, САЩ и други страни. Новозеландските сортове ще ви пренесат в света на изящните савиньон блан и пино ноар, докато американските вина ще ви изненадат със своето богатство и разнообразие. Всяко вино е като ключ, отключващ вратата към културата и винените традиции на съответната дестинация.

Пътешествие около света на виното

Нашата селекция от чуждестранни вина е строго подбрана от експертен екип, който търси най-доброто от всяка страна и регион. Всяко вино преминава през строги процедури за оценка на качеството, за да може да бъде предложено на възхитителите на виното. Подборът включва награждавани вина от престижни конкурси и изби с отлична репутация.

 

Приятната новина за любителите на австрийските, немски и източно европейски вина е, че ние от VIDA сме създали специална подборка от най-добрите австрийски етикети – Grüner Veltliner Federspiel Hinter der Burg 2021, VIDA ESTATES Grüner Veltliner DAC Classic 2021, Riesling Neu-Bamberg 2020, Zelen 2019, Fedora, Palota Single Vineyard 2019, TR Tállya Tokaj, Santorini 2020 PDO, Artemis Karamolegos, Feteasca Regala Bio 2019, Mátyás Pincészet, Fetească Neagră Organic 2020, Lechburg.

 

Тези вина представят уникалната комбинация от типични сортове грозде и майсторство, които са характерни за всяка една от държавите. Всяка капка от тези великолепни вина ще ви отведе на виртуално пътешествие из винените региони на Вахау, Райнхесен, Токай, Санторини, Сомьо и Трансилвания където вината се произвеждат със много страст и преданост.

Червените вина изобилстват в света на виното.

Колекцията ни от чуждестранни вина е известна със своята разнообразност и качество. Открийте неподражаемо вино от всяка част на света и се насладете на пътешествието във вкусовете, ароматите и културите, които се крият зад всяка бутилка.

 

Независимо дали сте любител на класическите вина от Стария свят,  или експериментатор, който иска да открие нови вкусове от Новия свят, ние от VIDA Wine and Spirits Boutique ви предлагаме пътешествие из света на виното. Залагайки на внимателно подбрани вина от най-добрите виноделски региони по света, осигуряваме изключително удоволствие и неповторим опит за всеки винен почитател.

 

Отбележете си датата за следващото вино пътешествие с нас – VIDA и се насладете на световните вина, които ви даряват с вълшебството на различни култури и винени изживявания.

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!