Château Ducru-Beaucaillou 2ème Cru Classé 1990, 0.75
Цена 826.00 лв.
Налично
Описание
Историята на шатото датира още от XVII в., когато е бил част от много по-голямото тогава Château Beychevelle, което в крайна сметка е продадено като част от изплащането на дълг. Имението остава в семейството през годините до Класификацията от 1855 г., в която е класирано като Second Growth. Затягането на коланите по време на Депресията и Голямата война довежда до неколкократна продажба на Ducru Beaucaillou, докато през 1941 г. то най-накрая попада в ръцете на семейство Бори в окаяно и разрушено състояние. Семейството полага големи усилия, за да обнови и разшири имението, като придобива значителен парцел земя от съседното Château Lagrange. Управлението им е от голяма полза за винопроизводството тук, но не минава и без премеждия – през 80-те години на миналия век замърсяването на избата прави някои реколти негодни за пиене и срива репутацията на шатото. Тези проблеми вече са останали в историята, а днес името Ducru Beaucaillou е синоним на качество. Château Ducru-Beaucaillou е имение от Сен Жулиен, което днес е едно от водещите Super Seconds. То е собственост на семейство Бори и е разположено в югоизточната част на апелацията Сен Жулиен. 50-те хектара лозя на Ducru-Beaucaillou (Каберне Совиньон 65%, Мерло 25%, Каберне Фран 5% и Пти Вердо 5%) са разположени върху едрокаменни чакълести пластове, обогатени с алувиални почвени наноси и с високо съдържание на глина. Вината отлежават в дъбови бъчви (50-60% нови) в продължение на 18 месеца.
Характеристики
Сорт: Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран и Пти Вердо.
Цвят: Наситен червен цвят.
Аромат: Много изчистен и богат, с нотки на зрели червени плодове, които се развиват в деликатни подправки и флорални нюанси.
Вкус: Мощен и кадифен, с плътна структура и изтънчени танини.
Препоръчителна температура на сервиране: 16-18°C с поне 1 час декантиране.
Aгнешко месо, печена патица...
Препоръчваме Ви да се насладите на това елегантно вино в комбинация с ястия с месо и гъби, агнешко месо, печена патица, пилешко или пуешко месо.
Отзиви
Все още няма отзиви.