Винарска изба Ейнджълс Естейт

Ейнджълс Естейт

Винарско имение Ейнджълс Естейт е един от блестящите диаманти на родното ни производство

Винарско имение Angel`s Estate се намира в непосредствена близост до язовир Жребчево, в склоновете на Средна гора. От там идва и името на нашето вино STALLION (ЖРЕБЕЦ) – символ на зараждащия се нов живот, изпълнен с енергия и любов.

Избата е разположена върху 14 000 м2 разгъната площ, от които 7000 м2 вкопани под земята. Това позволява технологичният процес да се извършва по гравитачен път. Винарско имение Angel`s Estate е с капацитет за преработка на 650 т грозде.

На площ от 3000 м2 са разположени:

  • общо 88 ферментатора.
  • 72 броя иноксови ферментатори – тип каца, термоизолирани от по 7 и 8 тона
  • 15 броя дървени френски каци по 7 т
  • един купажен съд от 30 т

Тероар

Локацията ни е в близост до язовир Жребчево, Нова Загора. Почвеният състав е разнороден. Пясъчно-каменисти, канелено-горски и глинесто-варовити.

Лозя

Ейнджълс Естейт притежава 1500 дка нови лозови нaсаждения. Гъстотата на лозята е 500 лозички в декар. Ширина на редовете е 2 м и 1 м между лозичките. Сортовият състав на лозята е в съотношение 70% червени сортове и 30% бели сортовe.

Технология

Вината са създадени по нетрадиционна технология, съчетана с ръчен труд. Разполагаме с две избени помещения за съзряване на вино в барици от 225 л с капацитет – 1400 барика и 420 барика при контролирана температура на две нива.

Продукти на Ейнджълс Естейт

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!