Erwin Sabathi Winery Logo

Erwin Sabathi

Винарната Erwin Sabathi се управлява от Ервин и съпругата му Патриция. Двамата по-малки братя на Ервин Герд и Кристоф също заемат ключови позиции в управлението на семейния бизнес. Винарната е изцяло модернизирана и са въведени всички съвременни технологии за устойчиво отглеждане на лозята. Въпреки това семейство Сабати залага предимно на ръчната обработка на лозята поради стръмните склонове, върху които се намира лозето.

Традицията за отглеждане на вино съществува в семейство Сабати още от 1650 г. Родоначалник на фамилията е е Йорг Сабати. Поколения членове на семейство Сабати се грижат за винарското имение в Пилхенхоф до 1914 г. В последствие винарната се премества в имението Кнапенхоф в Сернау до 1938 г. През 1938 г. Йохан Сабати продава имението Кнапенхоф и заедно с съпругата си Людмила той закупува днешното мясото, където днес се намират имението, лозето и винарната на семейство Сабати в Пьосниц.

През петдесетте години Йохан Сабати открива потенциала на „Pössnitzberg“ и обработва първата си реколта.  По това време лозята на фамилия Сабати вече обработва своите 50-годишни лозя Совиньон Блан и е известна в цяла Австрия.

През 1968 г. Ервин Сабати-старши поема контрола на винарната. Оттогава всяка реколта вина на Single Vineyard Pössnitzberg се съхраняват в семейната изба. Той постепенно разширява и развива винарната като купува и наема допълнителни площи с лозя. Голям успех е възпроизвеждането на скъпоценната ДНК на лозите Совиньон Блан от баща си.

Съвременната визия на винарната започва своето развитие през 1992 г., когато Ервин Сабати-младши  поема управлението на семейната винарна на родителите си. . На тази база той основава собствена винарна „Erwin Sabathi“. Следващата стъпка от процеса бе изграждането на нова винарска изба, която да се намира в непосредствена близост до семейното имение. През 2004 г. е винификацията на първата реколта в новата му винарска изба. Като собственик на сградата на тази нова винарска изба, той е награден с отличие „Виктор Герамб-Данкцайхен за невероятни строежи в Щирия“.

Продукти на Erwin Sabathi

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!