KollWentz Winery Logo

Kollwentz

Изкуството на винопроизводството в най-чистата му форма: нашето име гарантира високото качество на вината ни!

Семейните лозя Kollwentz в Гросхьофен, Бургенланд, обхващат 25 хектара. Лозята на разположени на южния склон на Leithagebirge и варират от 170 м до 325 м над морското равнище и са сред най-старите и вълнуващи в страната.
Най-топлите места са доминирани от Блауфренкиш. Лозята Пойнт и Сец образуват парчето от червените лозя Гросхофлайн, лозята, от които идва Блауфренкиш за ” Steinzeiler” – топ червено вино на избата.
Над 200 м започва царството на сорта Шардоне. Надморската височина и влиянието на съседните гори създават хладен микроклимат, който се отразява във финеса на ароматите и интензивността на вкуса. Шардоне лозята Gloria, Tatschler, Katterstein и Neusatz са доминирани от варовикови почви, както и Ried Dürr застят с Пино Ноар.
Анди Колвенц е унивесалния производител сред австрийските винопроизводители, защото той знае как да се справя с голямо разнообразие от сортове и неговите вина – бели, червени или сладки – винаги са на върха на хълма.

 

Грозде

Червените сортове се засаждат предимно от 170м до 200м надморска височина, докато царството на шардонето започва над 200м. Надморската височина и влиянието на горите, които покриват най-високите възвишения на Leithagebirge, създават прохладен микроклимат. На тези места гроздето бавно ще узрее до пълна зрялост, което се отразява в изисканите им аромати и интензивния вкус.

Тероар

Лозята, които са разположени в центъра на склоновете и в подножието им, улавят всеки слънчев лъч от ранната сутрин до късно през нощта. Почвите са тежки и в зависимост от типа на почвата са идеални за отглеждане на сортовете блауфренкиш, цвайгелт и каберне совиньон.

Климат

Провинция Бургенланд дължи характерните си вина на панонския климат в най-отличителната му форма. За този климат са характерни студена и бедна на сняг и горещо и сухо лято, както и дълга и мека есен, която е известна още като „индийско лято“. Езерото Нойзидл функционира като климатичен регулатор. Неговата повърхност, която се простира на 320кв.км, оказва умерено влияние на температурата, като по този начин създава идеални условия за отглеждане на лозя.

Продукти на Kollwentz

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!