Розето и неговите много лица

Розето, противно на масовите вярвания и предположения, не се получава при смесването на бяло и червено вино. То се произвежда по технологията на бялото вино, но от червено грозде. Цветът му идва от краткия […]

Основни понятия от дегустацията: Aромат или нос

Когато става дума за вино, неизбежно ще чуете как хората около вас говорят за „дегустация“. Защо виното се дегустира и с какво може да ни обогати този процес, ще разберете от серията ни публикации […]

Совиньон блан: Everybody’s darling?

Едва ли има винолюбител, който да не знае какви са вкусът и ароматният профил на совиньон блан. Почти синоним на бяло вино в България, поради разпространението си и маркетинговите стратегии,  главно на вината от […]

Как да съхраняваме виното?

Както става ясно от публикацията ни за цената на виното – https://vida.bg/tsenata-na-vino-kakvo-pravi-edno-vino-skypo/, купуването му отдавна не е просто задоволяване на вкуса на ценителя, а доста често и инвестиционна дейност. Виното е една от малкото […]

VIDA знание: Нискоалкохолно и безалкохолно вино

Потребителският интерес към продуктите с ниско и без алкохолно съдържание се разширява през последните няколко години, особено като част от по-голямото движение за здравеопазен начин на живот по целия свят. Кампании като Sober for […]