Димят: Парадният бял сорт на България?

На световния винен пазар България се приема традиционно за производител на червени вина. По подобен начин гледа на себе си и местният консуматор. Истината е малко по-различна: бели вина и розета се произвеждат и […]

Цената на виното: Какво прави едно вино скъпо?

Пазарната стойност на виното е активно дискутирана тема сред потребители, търговци и производители. Златната среда, която гарантира максимално удоволствие при честна цена, е сложен казус. Колко трябва да струва едно добро вино, кое всъщност […]

Уиски независимост

В следващите няколко пивки реда ще захванем темата за уискитата, които се произвеждат от независими компании. Думата независимост се асоциира с бунтарство, непримиримост и новост, което ще е част от историята ни. Знаете ли, […]

Основни понятия от дегустацията: външен вид на виното

Когато става дума за вино, неизбежно ще чуете как хората около вас говорят за „дегустация“. Защо виното се дегустира и с какво може да ни обогати този процес, ще разберете от серията ни публикации […]

Коктейлна Уиски Лудост

Винаги съм съветвал да не се смесва уискито с кола, енергийни и газирани напитки, както и да не се добавя лед. Но днешната тема ще е за използването на уискито в коктейлите и неговото […]