Към блога

Уиски истории

Уиски Жокери – Част I

Уиски жокери е тема, разказваща за малките тайни и трикове при консумацията на уиски. Ще прочетете леко странни, но лесно приложими техники, с които да предизвикате интереса на приятелите или дори да спечелите уиски сърцето на любимия. Ще ви запознаем също с интересните и наши любими сайтове за различни уиски щуротии.

Чудили ли сте се как да произнесете името на новото уиски на витрината в магазина? Изпадали ли сте в неловката ситуация да кажете една бутилка Лафроа (не е френско произношение, а иметo на любимия Laphroaig в превод от галски „Красивата пещера в широкия залив”), а човека зад щанда да не ви разбере? След това поръчвате един Бунахабхин ( Bunnahabhain ) и експертът в магазина неловко да ви поправи Бунахавен?

За да не се чудите, отидете в YouTube канала на  шотландския актьор Brian Cox и чуйте вярното произношение.

Термините „сълзите на уискито” или „крачетата на уискито” дали са ви познати? Знаете ли, че колкото по-бавно се стичат крачетата или сълзите по чашата, толкова уискито е по-отлежало и старо, а колкото по-бързо текат, то значи, че е младо? Чували сме, че има експерти, които по бързината на спускане ще определят годините на дестилата, но ние много не им вярваме и бихме заложили бутилка 15-годишно в предстоящата битка.

Предлагаме ви бързо да изпробвате техниката и да си сипете един уиски красавец без години на етикета и едно 10-12-15 годишно уиски, за да видите разликата. След това ни почерпете, защото вече в бара ще можете да покажете на бармана, че сте експерт по краката или сълзите.

Дъвчене на уиски с маниер от Кентъки! Не сте чували?

Истинските уиски играчи от Кентъки не пият, а дъвчат уискито. Добре прочетохте! Дъвчат и го правят в буквалния смисъл.

Така че, следвайте стъпките:

  1. Отпийте глътка бърбън, но може скоч, айриш, но нека за начало да не е повече от 45% алкохолно съдържание. Като влезнете в професионалистите опитайте и с над 50%.
  2. Започнете да разнасяте течността с дъвчене по цялата устна кухина, но не да се жабурите, а си дъвчете агресивно и със силно мляскане.
  3.  Ураган, вулкан, земетресение от уиски eксплозии
  4.  Насълзяване на очи, болки в кариесите и проклинане на идеята в първите 3-8 секунди.
  5. След 10 секунди ще се отворят аромати, вкусове, блажена топлина и мекота в душата с лека благодарност към нас за идеята.
  6. Повторете

Искате да се научите как да разпознавате уиски аромати или вкусове? Искате да научите нещо за марка, която не сте опитвали, а бихте искали да си купите? Любопитни сте и искате повече информация за уиски света? Посетете следните сайтове с уиски типове, опитващи да спечелят световно внимание и да изкарат милиони, докато си пият по задължение, заради вас.

Чичкото с каскета е силно известния Ralfy с над 150 000 фена в канала си! Ако го видя в квартала, ще го почерпя един Black Ram, но, ако го познавам, от уиски ревютата ще внимавам какво говоря пред него за уискитата. Много ще внимавам!

Следващите ни любимци са Whisky Tribe. Двама американци, които много дразнят, защото много знаят, много пият, имат много фенове, а да и много пари изкарват. Казахме, че са дразнещи, а имат и гледаемост около 1 милион на някои от клиповете!

Последният с ревютата е нашият уиски експерт Младен от София, който е собственик на уиски бар Caldo, а в свободното си време записва ревюта, докато пие любимите си уискита. Прави го по задължение, никак не му е приятно, но го приема за отговорно и важно, за съжаление само в това е отговорен и важен, защото е силно гледан от около 250 човека, което е малко от публиката на половината отбори в българския футболен елит.

Очаквайте скоро и Уиски жокери част II, а докато нетърпеливо поглеждате в празната си уиски чаша с надежда да се напълни, разгледайте нашата първокласна селекция от уискита или посетете уиски бар Caldo .

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!