VIDA Wines & Spirits Ви кани на  майсторски клас: „Различните лица на aвстрийския Ризлинг“ със лектор Свилен Чаушев.  Той е винен експерт и преподавател с над 17 години професионален опит в Европа. Свилен Чаушев получава своите знания в едни от най-реномираните ресторанти с две звезди Мишлен – L’Enclume in Cumbria, Le Manoir aux Quats’Saisons в Оксфордшир, Ikarus/Hangar 7 в Залцбург и Palais Coburg’s Silvio Nikol във Виена. Palais Coburg е специално място за Свилен, където той прекарва 5 години. Ресторантът притежава една от най-големите и впечатляващи винени колекции в Европа, с повече от 60000 бутилки и 5500 различни вина. Тя e награждавана за най-добрата в света за 2014 и 2017 и най-добрата в Европа за 2015 и 2016, според престижното списание Fine Wine.

По време на майсторския клас Различните лица на австрийския Ризлинг“ ще опитате:

  1. Riesling Traisental DAC Terrassen 2019, Markus Huber. „Markus Huber“ е една от най-известните австрийски винарни – нейните вина се отличават със своите елегантност и комплексност. Лозята им са разположени в региона Трайзентал, чийто специалитет несъмнено е именно Ризлингът.
  2. Riesling Bio 2019, EbnerEbenauer. „Всяко грозде има собствена история, а най-красивите са разказани от старите лозя“ – именно тази максима следва екипът на винарна „ Ebner-Ebenauer“. Разположена в регион със Средиземноморски акцент, тя произвежда вина, които въплъщават духа и многообразието на района.
  3. Riesling Federspiel Jochinger 2019, Jamek. Винарна „Jamek“ отглежда лозя с Ризлинг върху известния терасиран склон Ried Klaus. Производството се извършва според най-новите тенденции, а семейство Ямек се стреми към постигане на съвършенство.
  4. Riesling Heiligenstein Kamptal DAC bio 2019, Hirsch. Лозята на „Hirsch“ се култивират биодинамично, което е важна част от визитната картичка на винарната. Други отличителни черти на вината, идващи от региона на Хайлигенщайн. са изключителната лекота, кремообразна структура и твърда минералност.
  5. Riesling Auslese 2015, Markus Huber. Това десертно вино е дело на винарна „Мarkus Huber“ и ще се превърне в незабравимия завършек на дегустацията. Ризлингът за него идва от лозя с източно изложение от най-добрите местност – Ангелрайх и Берг.

Събитието ще се състои на 30-и април от 16:00 часа в хотел „Маринела“ в София и е част от фестивала „Whisky, Rum & Wine“. Запазете Вашето място сега от Eventim и не пропускайте да посетите  Whisky, Rum & Wine на 29 и 30 април в хотел „Маринела“.

За фестивалa

Whisky, Rum & Wine е мащабен фестивал, който предлага богат избор от продукти, представени лично от своите вносители, дистрибутори и производители. В рамките на два изложбени дни се презентират над 500 редки селекции на най-отбраните и луксозни  брандове в категориите – уиски, ром, ликьори и вина. За повече информация на: www.whiskyrumwine.com, както и на www.facebook.com/Whiskyrumwine/