Към блога

Вино и храна

Winesave PRO: Как да запазим виното свежо за по-дълго време

Кислородът е най-големият приятел и в същото време враг на виното. Той веднага влиза в реакция с напитката, като разгръща нейните аромати и вкус до пълен потенциал. Това е така нареченият процес на аериране. Реакцията на кислорода с виното обаче не спира до там, бавно той го оксидира, като в крайна сметка напитката губи своите приятни аромати и вкусове.

Winesave PRO е за всеки, който иска да запази отвореното си вино в перфектно състояние. Може да си отворите бутилка, точно за една чаша и след това само с едно впръскване да я затворите. Дори няма да е нужно да довършвате бутилката на следващия ден. Winesave PRO дава възможност да предпазите виното от оксидация в продължение на седмици, дори месеци!

Един флакон е достатъчен да запазите 150 бутилки. Целият механизъм на работа е изключително лесен: поставяте тръбичката в бутилката, впръсквате за не повече от 1 секунда и затваряте с тапа за многократна употреба или оригиналната на бутилката. Winesave PRO съдържа 100% аргон газ, който е напълно безвреден, без цвят, миризма и вкус. Той е неутрален към виното и не го променя по никакъв начин, когато са в контакт. Аргонът е по-тежък от въздуха, така той пада върху виното и създава защитен слой.

Няколко допълнителни съвета от VIDA Wine and Spirits, как бихте могли да запазите отворената бутилка максимално с Winesave PRO:

  • Впръсквайте, докато изваждате тръбичката от бутилката. Това ще намали загубата на аргон от пространството.
  • Използвайте декантер. Поставете в него количеството, което ще изпиете, след това използвайте Winesave PRO и веднага затворете бутилката.
  • За да запазите бутилката оптимално дълго време в отлично състояние, след употребата на Winesave PRO я приберете в хладилник. Ниските температури забавят процесите на оксидация.
  • Дръжте бутилката във възможно най-спокойно състояние, след като впръскате от Winesave PRO. Така ще запазите слоя аргон върху виното.
  • Най-добрата практика за съхранение на неотворени бутилки за дълъг период от време е те да бъдат легнали. След като използвате Winesave PRO, дръжте бутилката изправена, така ще запазите слоя аргон възможно най-плътен.

Вземете Вашия Winesave Pro:

Продуктът беше добавен в количката!
Продуктът беше премахнат от количката!