Back to blog

Други

Известни коктейли, обичани от дамите, и как да ги приготвим у дома

Коктейлите са неизменна част от културата на удоволствието и насладата, а дамите често избират изисканите и ароматни комбинации, които допълват техния стил и предпочитания. Днес Ви показваме едни от най-известните женски коктейли, както и няколко лесни рецепти, с които да ги приготвите у дома.

 

Известни женски коктейли

Класическо Мохито

Мохитото е лек, освежаващ и ароматен коктейл, който е идеален за горещите летни дни или за всякакви специални поводи. Ето как да го приготвите:

 

Ingredients:

50 ml ром;
30 мл. пресен лимонов сок;
20 мл. захарен сироп;
8-10 стръка мента;
Сода;


Preparation:

В чаша за коктейл сложете метличката от мента и захарния сироп и разбийте добре. Добавете лед и налейте рома и лимоновия сок. Загрейте чашата, за да освободите аромата на ментата. Долейте сода и разбъркайте внимателно. Украсете със свежи листа мента и лимонова кора.


Манхатън

Френският Манхатън е изтънчен и елегантен коктейл със сложен вкус и аромат. Впечатлете гости и приятели с този уникален коктейл, който се приготвя по следния начин:

 

Ingredients:

60 ml. whiskey;
30 мл. вермут;
2 капки Angostura bitters;
1 резенче портокал;
Черешки за украса.


Preparation:

Налейте всички съставки в смесителна чаша с лед. Разбъркайте добре, докато сместа се охлади. Прецедете в чаша за коктейл, предварително охладена. Украсете с череши.

 

Космополитън

Космополитън е един от най-популярните коктейли сред жените, известен със своята свежа и сладка вкусова комбинация. Ето как да го приготвите у дома:

 

Ingredients:

40 мл. vodka;
15 мл. цитрусов ликьор;
15 мл. лимонов сок;

30 мл. сок от боровинки.

 

Preparation:

Налейте всички съставки в шейкър с лед. Разклатете добре. Прецедете в чаша за коктейл, която е предварително охладена. Украсете с резен портокал или лимон.

 

Винаги е удоволствие да се насладите на коктейл в домашни условия, особено когато можете да създадете изисканите и вкусни комбинации, които Ви вдъхновяват и Ви радват. Изпробвайте тези рецепти и създайте свои собствени коктейлни шедьоври у дома, като се наслаждавате на всяка глътка с приятели и семейство.

Product added to basket!
Product removed from basket!