Back to blog

Други

Мидалидаре: Съкровище в сърцето на Средна гора

Винарското имение Мидалидаре, разположено в село Могилово, в сърцето на Средна гора, е истинско бижу сред природата. Това уникално място обхваща 160 хектара грижливо отглеждани лозя и е дом на две винарни.

Историята на Мидалидаре е история на действието. Имението се развива непрекъснато както в основната си дейност, така и в областта на туризма, земеделието и аквакултурата.

Във винопроизводството непрестанно се изпробват различни практики, методологии и разработки. Внедряват се нови технологии, увеличава се сортовото разнообразие и се инвестира в подобряването на качеството и оптимизиране на процесите. Цялото развитие е винаги съобразено с това, което предлага природата, винаги социално ориентирано.

Климатичните условия и почвите на тракийската низина също играят важна роля за качеството на вината от Мидалидаре. Съвкупността от условията в Могилово е забележителна. Това, което прави микрорайона и тероара уникални е голямата температурна амплитуда. Едновременно предимство и недостатък за лозарството, разликата между дневните и нощните температури може да достигне 20°С. И макар предпоставка за пролетни измръзвания на лозите, големите амплитуди в Мидалидаре се приемат като природен дар.

 

Винарското имение Мидалидаре предлага уникални винени изживявания, които ще задоволят всеки любител на изисканото питие.


Лозята на Мидалидаре са засадени с различни сортове грозде, които придават на вината им неповторим вкус и аромат. Сред червените сортове са Каберне Совиньон, Cabernet Franc, Syrah / Shiraz, Малбек, Merlot, Пино Ноар, Мурведър, Petit Verdot и Пино Мьоние. Всеки от тези сортове има своя собствена история и характер, които се отразяват във вината.

От белите сортове грозде във винарското имение Мидалидаре можем да намерим Chardonnay, Sauvignon Blanc, Пино Гри, Ризлинг и Траминер. Тези сортове придават на белите вина свежест и комплексност.

Десет години след първата си реколта, Мидалидаре се нарежда сред уважаваните българските винопроизводители и продължава да впечатлява почитателите си както у дома, така и по света.

Product added to basket!
Product removed from basket!