Back to blog

Други

Топ 10 вина, които трябва да опитате тази пролет

Пролетта е чудесно време, в което да разкриете нови и интересни вкусове. За тези от Вас, които обичат да се наслаждават на изискани винени аромати, сега е идеалният момент да се запознаете с някои от най-вълнуващите вина за пролетта. Ние от Vida имаме 10 предложения за Вас, които със сигурност трябва да опитате през този сезон:

glasses-bottle-delicious-rose-wine-picnic-basket-outdoors-space
1. VIDA Syrah 2020 – Сира е сорт, който се отличава със своя богат вкус и плътност. VIDA Syrah предлага свежи аромати на сочен черен и червен горски плод с деликатни флорални нюанси. Това е вино, което се отличава със своя елегантен вкус с фини танини и неочаквана ефирност, придружено от подправки и мармалад от сини сливи.

2. Sauvignon Blanc 2019 Glatzer – Прекрасно предложение за любителите на бели вина. Виното е с искрящ жълто-зелен цвят и пикантен аромат с нюанси на бъз и цариградско грозде. Нежната му структура гали небцето, а свежото усещане с нотки на подправки и лека киселинност е перфектен завършек. 

3. Villa Melnik AplauZ Mavrud 2017 – Маврудът е традиционен български сорт, който предлага богатство от вкусове и аромати. Вила Мелник Мавруд 2017 е изключително вино с нотки на малини и сушени плодове, с приятно дълъг и плътен финал.

4. IRIS Creation Red – Страхотно вино с наситено рубинен червен цвят и невероятен аромат на червени, черни плодове и билки. Едно елегантно предложение за пролетните дни с дълъг плодов послевкус. 

5. Enira Мерло 2018 – Мерлото е изключително популярен сорт грозде, който е разпространен по целия свят, поради своя вкус и аромат. Нашето предложение – Enira Мерло 2018 е с балансиран и комплексен вкус, който очарова с интересно съчетание между горски плодове, сливи, ванилия и дървесни нотки.

6. Шардоне Барел Ферментед – Шардоне е сорт, който предлага богат вкус на екзотични плодове и ванилови нотки. Шардонето, което ние Ви предлагаме е с комплексен аромат и нюанси на праскова, цитрус и банан, приятно допълнен с нежни цветисти акценти и ванилия. Вкусът му е плътен, загладен и структуриран с прекрасен ароматен финал. 

7. Enira Розе Grand Cuvee – Розето е изключително подходящо вино през пролетта, поради своите освежаващи аромати на ягоди и цитрусови плодове. Enira Розе се отличава с нотки на червени плодове – череши, вишни, ягоди, нюанси на билки и лек акцент на канела. Прекрасен вкус със свеж и пикантен финал.

8. Impetum Cabernet Sauvignon Tenuta San Giorgio – Каберне Совиньон се отличава със своите интензивни аромати на касис и къпина. Нашето предложение е Impetum Cabernet Sauvignon Tenuta San Giorgio, вино с наситен цвят и елегантни виолетови отблясъци. Прекрасната палитра от черни горски плодове е отлично комбинирана с нежни тревисти нюанси.

9. Tochka Розе Рубин 2020 – Рубин е уникален български сорт, който предлага плътен вкус на червени плодове и подправки. Tochka Rubin е вино с интензивен плодов вкус напомнящ конфитюр от червени горски плодове. Чудесен вариант, с който можете да разкрасите дните си.

10. Balarina Muscat Ottonel 2021, Балар – Мускат Отонел е сорт, който се отличава със своите аромати на бели цветя и мускат. Balarina Muscat Ottonel е със силно изразен аромат на мускат, съчетан със сочен цитрус и жасмин. Вкусът му подчертава удоволствието от аромата, като добавя приятна свежест на зелена ябълка и мекота на костилков плод, който оставя дълъг послевкус. 

 

Всички избрани вина за пролетта представляват вълшебна комбинация от аромати, вкусове и усещания, които ще Ви завладеят и ще Ви отведат на незабравимо винено преживяване. Независимо дали сте любител на свежите и плодови бели вина, на ароматните и плътни червени вина, или на изисканите и деликатни розе вина, в тази селекция ще намерите нещо, което ще задоволи Вашия вкус.

Отделете си време за наслада тази пролет с едно или повече от тези изключителни вина. Съберете приятели или семейство и се потопете в магията на виното. Нека пролетта бъде време за нови вкусове, споделени моменти и незабравими винени изживявания.

Направете своя избор в нашия магазин в град София – бул. България 113 или онлайн на VIDA Wine and Spirits Boutique. 

 

Product added to basket!
Product removed from basket!