G.H. Mumm

G.H. Mumm е част от престижния и световноизвестен производител на шампанско и коняк – Mumm Perrier-Jouët. Компанията е основана в Реймс, Франция през 1827 година от семейство Фон Мум, което има опит и традиции в търговията с вино още от далечната 1761 година. От създаването ѝ основополагащ е принципът за следване на високо качество. Той се предава като наследство през поколенията и е подчертан от мотото на бранда, систематизирано от Жорж Херман Мум: „Само най-доброто“ („Only the best“).

Жорж Херман Мум е син на един от основателите на компанията. Той поема управлението през 1852 година и със създаването на лозовите масиви на Mumm налага стратегия, базирана върху стремежа за съвършенство. Жорж неуморно пътува из целия свят, за да търси нови и нови пазари за своето шампанско. Ориентирането му към експорта носи значим успех за бранда – докато през 1879 година продажбите възлизали на половин милион бутилки, през 1913 година достигнали до 3 милиона бутилки. Това превърнало G.H. Mumm в лидер с този сегмент.

Сред най-големите постижения на Жорж Мум е създаването на легендарното  “Cordon Rouge”, пуснато за първи път на пазара през 1875 година. Днес това легендарно шампанско е на едно от водещите места по продажби в света и в своя купаж съчетава традицията и технологиите, доведени до съвършенство в областта Шампан.

Стилът на Mumm се откроява със своите прецизност и изящество. С изключително внимание към детайла, бутилките на „Cuvée Brut“ се украсяват с червена копринена панделка, символизираща червените ленти, с които се награждават личности, отличени с най-престижните ордени във Франция. Елегантният дизайн на бутилките и първокласното качество на шампанското впечатляват кралските семейства на Австро-Унгария, Белгия, Нидерландия, Дания, Швеция и Норвегия. През 1904 година британското кралско семейство обявява Mumm за свой официален доставчик на шампанско. И до ден-днешен компанията доставя шампанско на Нейно Величество кралица Елизабет II, за което засвидетелства и кралската заповед, украсяваща гърлото на бутилките.

Собствените лозови масиви на Mumm се разпростират на площ от 218 хектара. 160 хектара от тях са класифицирани като Grand Cru и са разположени в 8 исторически села, които въплъщават цялата автентичност на най-добрите тероари в региона на Шампан: Ay, Bouzy, Ambonnay, Verzy, Verzenay, Mailly, Avize и Cramant. В лозята в Крамант и Авиз преобладаващият гроздов сорт е Пино Ноар, в Кот дио Блан – Шардоне, а във Вале дио ла Марн – Пино Мюние.

Още от създаването на Maison Mumm проследяването на качеството във всеки производствен етап се счита за изключително важен елемент – от отглеждането на гроздето до процеса на пресоване. Компанията демонстрира изключителна иновативност и привързаност към тероара, като поставя пресите си за вино директно в лозята.

В постоянния си стремеж към съвършенство и придържайки се към мотото си: „Само най-доброто“, специалистите на Mumm проучват значението на тероара за производството на шампанското, борбата с неблагоприятните климатични условия и подобряването на качеството на гроздето. Традиции, иновации и майсторство – следвайки тези принципи днес G.H. Mumm несъмнено е един от най-известните, най-големите и най-реномираните производители на шампанско по света.

Products of G.H. Mumm

Product added to basket!
Product removed from basket!