Description
Variety: Chardonnay
Colour: Straw-yellow with sparkles.
Aroma: Complex with notes of roasted nuts, citrus fruits, pear and cookie.
Taste: Medium body with harmonious freshness and rounded flavours rich in butter, quince and pear. The finish is juicy and leaves a lemon tart sensation.
Ageing: Fermentation takes place at 16-18°C in a stainless steel vessel and part of the wine is fermented in a 600 litre Bulgarian oak barrel.
Recommended serving temperature: 8-10°С
More information
СОРТОВ СЪСТАВ 95% Шардоне, 5% Димят
ЛОЗЯ от два региона на Дунавската равнина – едното е в землището на Сухиндол с гъстота около 2800 лози. Другото близо до Велики Преслав с около 4500 лози в хектар. Парцела е разположен на склона на Преславската планина, близо до природен резерват „Дервиша“.
ВИНИФИКАЦИЯ Гроздобера е в края на август. Пресуването е на цял грозд с цел по-нежна екстракция. Ферментацията протича при 16-18°С в неръждаем съд, а част от виното ферментира в 600-литрова бъчва от български дъб. След ферментацията е направено задържане върху фините утайки и батонаж за 2 месеца. Виното е с протекла ябълчено-млечно кисела ферментация.
АЛКОХОЛ 13,5 об.%
рН 3,28
ТИТРУЕМА КИСЕЛИННОСТ 5,5 г/л
Vegetarian appetizers, soft cheese, fish...
We recommend enjoying this elegant wine paired with vegetarian appetizers, soft cheeses, salt baked fish, grilled octopus, chicken.
Reviews
There are no reviews yet.