Château Pavie-Macquin Premier Grand Cru Classé 2008, 0.75
Price 196.99 BGN
Налично
Description
Историята на Шато Пави Макуйн е свързана с видния Албер Макуйн (1852 -1911). Той помага на Saint-Emilion при присаждането на лозите, което е било предназначено да спаси лозята, разрушени от филоксера. Това е “човекът на реконструкцията”. Сегашните собственици са внуците на този велик джентълмен. През 1994 г. те назначават Никола Тиенпонт за управител на имота. Съпровождани от Стефан Деренонкур, те произвеждат заедно вина с изключителен финес. След ревизия на класификацията на Сент Емилион (публикувана през септември 2006), Шато Пави Макуйн е достигнал престижния ранг “Премиер”.
Този великолепен тероар на Сент Емилион, толкова качествен и специфичен, е предпочитан от екипа на Шатото, който гарантира, че виното може да разкрие цялата си сила, щедрост, като същевременно изразява своята финес и минералност. Спазват страстно природните закони и динамична традиция, чрез грижи и изследвания. Биологичното изследване на почвите, отказът от хербициди, компостирането, изследването на съпътстващите растения, транспортирането на реколтата с хладилен транспорт, винификацията в обли съдове, остаряването на утайката, батонажа на червените вина, отразяват вниманието към детайла на всички нива на производство.
Description
Сорт: Мерло, Каберне Фран
Цвят: Наситен, рубиненочервен.
Аромат: Силен и интензивен, с нотки на зрели тъмни череши, кафе, шоколад, черен пипер.
Вкус: Свежа структура и вкус на червена боровинка, малина и червена череша доминират с нотки на кожа, кедър и какао на прах. Приятни землисти нотки в послевкуса, последвани от меки танини.
Препоръчваме виното да се консумира в 20 години след бутилирането му.
ABV: 13,5%
Recommended serving temperature: 16-18°C with minimum one hour decanting.
Ястия с дивеч, отлежали сирена, паста…
Добре подхожда на всички видове месо, печено, дивечови ястия, отлежали сирена или паста Болонезе.
Reviews
There are no reviews yet.